tirsdag 6. oktober 2009

Rapport fra forste uke som ryggsekkturister

Alt startet veldig braatt den 30 september da vi og de tilsammen 30 kilos tunge ryggsekkene vaare ble sluppet av paa busstasjonen i Margao, Goa. Da tidligere planer gikk i vasken grunnet regn maatte vi bare sette oss paa en tilfeldig buss ostover. Resultatet ble en femtimers humpete og jaevlig busstur over fjellene til nabostaten Karnataka og byen Belgaum. Trodde aldri vi skulle komme frem, men det gjore vi altsaa. Neste dag vaset vi litt rundt for aa finne en komfortabel og bra maate aa komme oss til ruinbyen Hampi paa, men etter mye frustrasjon tok vi til takke med general class billetter til 70 rupees. Turen var koselig dog slitsom ettersom vi var omringet av indere som stirret og provde aa kommunisere med oss paa hindi.

Neste dag kom vi oss etter mye om og men til Hampi, en dag forsinket pga regn, og fant oss ett lite koselig hotell med resturant paa taket og tv paa rommet. De nesten tre dagen vi var i Hampi saa vi ruiner, temple, aper, elefanter, og hellige menn som hostet opp stener. Atmosfaeren i byen var utrolig avslappet og hyggelig med backpackere, koselige restauranter, masse rolig indisk chill-out musikk og rokelse. Anbefales paa det varmeste. Sondags kveld tok vi nattbuss sorover til Bangalore. Til tross for at vi hadde behagelig seng var turen egentlig ganske ubehagelig. Kan sammenlignes litt med aa ta bergogdalbane uten sikring atte timer i strekk. I Bangalore (Indias it-hovedstad) hoppet vi paa ett tettpakket tog til Mysore. Vi brukte to av de fire timene turen tok paa gulvet foran toalettene og forbannet oss over at vi ikke hadde faatt tak i plass billetter.

I skrivende stund er vi i Mysore. Mysore er Hampis rake motsetning, byen er langt fra avslappet. Her har vi de to siste dagene blitt angrepet av selgere, rickshaw kjorere, og tilfeldige yoga instruktorer som vil vise oss alt fra ikke-eksisterende markeder og festivaler til coffee shops og rokelsesfabrikker. Til tross for svaert daarlig forsteinntrykk er Mysore en ganske vakker by, den har blandt annet et Maharasja palass i sentrum av byen hvor vi i tillegg til aa se palassett innvendig fikk en koselig liten tur paa elefantryggen. Vi har ogsaa vaert paa en silkefabrikk, kjopt en stor boks indisk godteri, og faatt vasket klaerne vaare. I morgen reiser vi tilbake til Bangalore, og deretter sor til Kerala paa torsdag.

2 kommentarer:

  1. Så spennende å lese,Sigrid. Pass nu godt på dere selv. God tur videre. Take care!
    Klæm fra tante laila

    SvarSlett
  2. Artig å lese bloggen deres!

    SvarSlett